Sosyal medya cephesi

Tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi şu anda yine birden fazla cephede mücadele veriyoruz… Barış Pınarı Harekatı’ndan bahsettiğimi anlamışsınızdır. Bir yandan şanlı ordumuz karadan ve havadan teröristlere karşı ciddi bir mücadele verirken diğer tarafta terörle beslenen bir güruh her zaman olduğu gibi siyasi ve ekonomik kanallardan Türkiye’nin bu haklı mücadelesini baltalamaya çalışıyor.

Bahsi geçen cepheler içinde en kirlisinin ise her zamanki gibi sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Google’da gerek Türkçe “Barış Pınarı Harekâtı” gerekse İngilizcesi olan “Operation Peace Spring” konulu aramalar yapıldığında karşınıza ilk olarak Wikipedia’da malum gruplar tarafından hazırlanan “2019 Rojava offensive” başlıklı yazı ve onun Türkçe çevirisi (2019 Rojava saldırısı) çıkıyor. Harekâtı dünyaya teröristlerin ağzından aktaran Wikipedia ile dezenformasyonun geniş kitlelere yayılması konusunda aracılık eden Google’ın bu harekâtı ‘istila’ olarak tanımladığını söylemeye gerek var mı bilemiyorum.

Dışarıdaki cepheler neyse de içeride de her zaman olduğu gibi sahte isimlerle açılmış sosyal medya hesaplarından terör sevici bir grup Türk ordusuna ve harekata yönelik zehir saçmaya devam ediyorlar. İlk günden beri dış mihraklarca hazırlanan sahte fotoğraflar ile Türk ordusu tarafından siviller katlediliyormuş izlenimi veren dezenformasyon sosyal ağlarda paylaşılarak dünya çapında ülke aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. İçeride ise bu iftiraları paylaşıp kara propagandaya destek sağlayan terör sevicilerin var olması gerçekten üzücü.

Türk askerinin sivillere saldırdığını iddia eden sahte haberler dünya basınında yer alırken, ülkemize atılan roketlerle şehit edilen içinde çocukların da bulunduğu sivillerin dramı dünya gündemine giremiyor. Peki ya zorlu şartlarda görev yapan muhabirlere teröristlerce yapılan saldırılar görülmezden gelinirken, kendi ülke sınırlarımız içinde sokak ortasında o muhabirlere yapılan taciz, darp ve tehditlere ne demeli?

Dışarıdaki düşmanlar kadar tehlikeli olan içimizdeki hainlerin de bir an önce temizlenebilmesini diliyorum…

Prof. Dr. Mustafa Zihni TUNCA