Bunları da yaz…

Selda Bağcan’ın yaz gazeteci dediği gibi okurlarımdan gelen telefon, mesaj ve çeşitli iletilerle edindiğimiz bilgileri sizler adına emanet alırken sırasıyla bize iletilenleri sahipleri olan sizlere ulaştırmak istiyorum.

Antalya adına samimiyetinden şüphe duymadığım eski İl Başkanlarımızdan bir tanesinin tespitleri dikkate şayandır. 2019 yerel seçimleri Antalya aday tanıtım toplantısında protokolde oturanları hatırlıyor musunuz? Hatırlamayanlar Google’dan o fotoğraflara baksınlar… Bu millet inim inim inlerken o gün protokolde oturan bazı isimler vicdanların kanamasına sebep olmuştur. O gün Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olmuştur.

17/25 Aralıktan sonra taraf olanlar ve olamayanlar ortada iken aday tanıtımında protokolde yaşananlar samimi dava adamlarını incitmiştir. Sessizce köşelerine çekilenler sahaya çıkmamış dava bilincine ihanet etmemek adına kırılmışlıklarına rağmen gidip oylarını kullanmışlardır. Ama ne yazık ki onların oyları adayların seçilmesine yetmemiş çalışmayan, sahada olmayan teşkilatlar sonucu ilan etmişlerdir.

AK Parti’li bir İl yöneticimiz, Antalya genelinde partimize üye seçmenlerin neden sandığa gitmediğini de araştır demesi beni oldukça şaşırttı. Bu konuda bilgi sahibi olanlarla da dertleşmek isterim. Kim kiminle beraber? Sorusuna en güzel cevabı zaman verecektir.

Seçim geldi geçti ama alınacak dersler dağlar gibi önümüzde duruyor. Menderes Türel döneminde mevki ve makamları işgal edenler, yeni Başkana aracılar yolluyor. Dün iş dünyasının demokrat kimlikli temsilcileri bugün çoktan Böcek’le yürümenin çarelerini arıyor. Belediye de dün istediklerini yaptıranlar saltanatları yıkılmasın diye bugün herkesten çok yeni Başkan’a bağlılıklarını ve samimiyetlerini arz etmenin telaşındalar. Bunlara inanın olur mu? bilmiyorum… Hepimizin bildiği hakikat ise, günün adamı olmaya çalışanlar hakikatin adamı olmaya çalışsınlar çünkü gün değişir hakikat değişmez…

Hidayet GÜLTEKİN