Bize kim oy vermedi

Antalya genelinde 5437 sandıkta 1.708.975 seçmenden 1.456.390’ı oy kullandı. 714.301 oy alan CHP’nin adayı Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 652.880 oy alan Türel’le arasındaki fark 61.421 oy olarak kayıtlara geçti…

Antalya’da yaşayan ve oy kullanan bir vatandaş olarak oyumu Türel’e verdim. Seçmen olarak seçimi kaybedenlerdenim. Halkın kararına saygı duyuyor, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek’i tebrik ediyorum. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her ilçeye dev eserler bırakan Türel’i ise şükran ve minnetle yad ediyorum. Sen bizim Başkanımızsın, her nerede ne zaman istersen görev yeri ve tanımı sormadan şahsım daima hazır…

Şimdi gelelim kimin bize oy vermediğine… Kimin oyu bu atmış bin. Doğruyol partililerin mi? Kürt kökenli vatandaşlarımızın mı? Süleymancıların mı? Çiftçilerin mi? EYT mağdurlarının mı? Küskün Ülkücülerin mi? Küskün AK Partililerin mi? Kimin? Hepsi diyorsanız bunların hepsi topu topu atmış binse, milyonluk oyumuz var pazarlıkları nasıl yutturulmuştur? Bugüne kadar elde ettikleri tavizlere değinmeye bile gerek görmüyorum. Hadi sorumuzu yenileyelim, bize söz verip de kimler bizi aldattı…

2014 seçimlerinde 10 ilçe 1 Büyükşehir’i kazanan AK Parti 2019 yerel seçimlerinde 6 ilçe kazanmıştır.

Seçimden sonra bütün ağızlarda bir değişim türküsü. Değişim için çok geç değil mi? Atı alan Üsküdar’ı geçmedi mi? AK Parti teşkilatlarının yerini bilmeyenleri, seçilebilecekleri yerlerden meclis üyesi yazanlar, yazılmasına ses edemeyen ilçe teşkilat başkanları bu sonuçlardan sonra sorumluluk hissediyorlar mı? İstifa kurumunu işletmeyi düşünüyorlar mı?

Elmalı, Kumluca, Finike, Demre hüsranının sorumluları kim ya da kimlerdir? Bu ilçe teşkilatlarının seçim analizlerini inanın merak ediyorum. Kazanılmasına yüzde yüz bakılan bu ilçeleri kaybetmenin sebeplerini arıyorum.

Muratpaşa’da yüzde atmış beş gibi bir oranla kazanan Ümit Uysal, bu ilçeyi Koyaaltılılaştırmıştır. Muratpaşa teşkilatında iki yıldır ter dökenlerin emeklerine yazık olmuştur.

Gelelim benim de AK Parti’den aday adayı olarak müracaat ettiğim Döşemealtı’na. Hasan Akalın’ın ve Nurettin Tursun’un aday yapılmadığı yeni bir isimle yarışa girilen merkez ilçemizde yenilginin sorumluları kimlerdir? Yeni bir adayla “Döşemealtı’nı kesin kazanırız, Döşemealtı Akalın’a ve Tursun’a mahkûm edilmemelidir” diyenler, seçimi kaybetmenizin sebebi nedir? İlçe’de güttüğünüz Yörük milliyetçiliği felaketiniz olmuştur. Döşemealtı kimlerin ihtirası yüzünden kaybedilmiştir? Samimiyetimle ifade ediyor ve soruyorum, vicdanlarınız sizleri hiç mi rahatsız etmiyor?

Teşkilatlarda görev alanlar il genelinde oyumuzu arttırdığımızı, 2023 hedeflerimize yürüdüğümüzü anlatabilirler ama seçimi kaybettiğimiz gerçeği ile ne zaman yüzleşeceklerini merak ediyorum. Samimiyetinden şüphe duymadığımız, mağduriyetine rağmen dava hukukuna istinaden çalışmış olanlara ayrı bir parantez açıyorum. Buna örnek vermem gerekirse Mustafa Erol’u gösteriyorum. Bazı teşkilat başkanlarının da hakkını teslim etmeliyiz ki bunlardan bir tanesi Bahattin Bayraktardır.

Tüm bunlara rağmen hakikat ise, yenilgidir. Öyleyse hatırlatmakta fayda vardır:

“Yenilgi yetimdir, zafer herkesin”dir.

Samimi bir özeleştiri ile; 15 Temmuz’da Türk bayrağıyla Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkanlar bu uğurda toprağa düşerek bedel ödeyenler süreç içerisinde milletvekili seçimlerinde ve sonrasında yerel seçimlerde aday adayı olarak hazırız demiştir. Millet olarak bu güne kadar sadece oy verenlerin sadakatle hizmet için hazırız demeleri duyulmamıştır.

Tanzim Antalyalı çiftçiye anlatılamamıştır. İlçe teşkilatlarımızda ve İl teşkilatımızda görev alan, yetki alan komisyoncular kırılmış, incinmiştir. Ekonomik sıkıntılar ve gönüllere dokunmayan söylemler yürekleri incitmiştir. Ezcümle ile elbirliğiyle bütün kazanımlar kaybedilmiştir. Gereken dersin alınması ümidi ile…

Hidayet GÜLTEKİN