Geçen geçti

‘Bize kim oy vermedi’ başlıklı yazımızdan sonra gelen bilgileri sanırım uzun süre konuşacağız. Dinlediklerimiz ve yazdıklarımızın sonucu değiştirmeyeceği bilinci ile yarınlara ışık tutmak ve yaşananlardan ders almak ümidi ile okurlarımızın aktardıklarını paylaşalım. Sizler adına bize emanet edilenleri, sahipleri olan sizlere ulaştıralım.Döşemealtı ilçemiz bir yazıyla bitecek gibi görünmediği için bugün batıdan başlıyalım…

Üst düzey AK Partili bir yetkili önce bir video gönderdi. Videoyu izledim. Videoda Mustafa Geyikçi Finikelilere sesleniyor…
“-Benim arkamda Sy. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var diyor, peki… Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan Antalya’ya geliyor, mitinginde Cumhurbaşkanım diyor ki; Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu bakıyorlar ki, yok… ya gitmemiş ki…

Diyor ki benim arkamda Menderes Türel bey var diyor, Büyükşehir Belediye başkanımız var diyor. Evet var ama kadınlar plajı yapılırken buralarda protestolar yapılırken burada olmadık hareketleri yapan sen misin, ben miyim?

Benim de Cumhurbaşkanım, benim de Büyükşehir Belediye Başkanım, hiç ayrım yapmam, projelerim için giderim kapılarında da yatarım.
Video sonrasında telefonla görüştüğümüz AK Partili yetkili seçimden önce Kumluca, Finike, Demre ilçe adaylarının yanlışlığını bu isimlerle bu ilçelerde seçimlerinin kaybedileceğini Cumhurbaşkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza aktardığını ifade etti. Bu iddiasını Menderes Bey’in batı programlarında köyleri ziyaret ederlerken Nail Dülgeroğlu’nun katılmadığını hatırlatarak sözlerine devam etti. Cumhur ittifakı için çalışan ilçe başkanı sahada yanımızda koşarken Dülgeroğlu’nun olmaması Sayın Türel’in de dikkatlerinden kaçmadı dedi.

Demre de Topçu’nun yorulduğunu, Demre halkının değişim istediğini başta ilçe teşkilatı olmak üzere, İl’e ve hatta Genel Merkeze kadar bu talebin iletildiğini, milletin bu sesine kulak tıkandığı için Demre de seçimin kaybedildiğini söyledi.

Gelelim benimde hukukum ve dostluğum bulunan Hüsamettin Çetinkaya’ya…

Çetinkaya Başkanın Milletvekili adaylığı için istifa ettikten sonra aday gösterilmemesi ve Çetinkaya’nın ismi üzerinde konuşulanlar burada seçimin kaderi olmuştur. Yerel seçimlerde aday gösterildiğinde bu söylemler katlanarak artmış seçilse bile 10 güne gözaltına alınacak iddiaları seçmen tarafından kabul görmüştür. Yoksa Çetinkaya’nın Kumluca için yaptıkları ortadadır. Kumluca’lı seçmen, AK Parti tarafından milletvekili adayı gösterilmeyen Çetinkaya’yı yerel seçimde yalnız bırakmıştır.

Burada Cumhur ittifakının temsilcileri olan ilçe Başkanları ellerinden geleni yapmıştır. Sahada çalışmalardır ama sandıklar açıldığında beklenen olmuş malumun ilanı resmileşmiştir dedi.

Adaylar konusunda ısrarcı tavır değiştirilebilseydi bugün hem ilçelerde hemde Büyükşehirde tablo çok farklı olurdu diyen yetkilimizin ardından bizde sürece dair gönlümüzdekini ifade edelim.

Şimdi teşkilatlar sorumlulukları gereği raporlarını sunacaklar. Yoğurdum ekşi diyen bulunur mu bilinmez. Bildiğim hakikat ise 2019 yerel seçim sonuçlarından ders almayanlar daha büyük bedeller ödeyeceklerdir.

15 Temmuz gecesi meydanlara davet ettiğiniz bu millet nasıl sizi yalnız bırakmadı ise, yerel seçimlerde Cumhur İttifakına Türkiye genelinde verdiği oyla yine yanınızdayım diyorsa verilen mesajı okuyarak tepeden tırnağa bir değişim için şimdi harekete geçelim.

Teşkilatlarda kimler kalır, kimler görevden alınır bilmiyorum. Genel merkezden taşra teşkilatlarına, kadın kollarından, gençlik kollarına yeniden dirilişin manifestosu ilan edilmedikçe geminin su aldığı gerçeğini atlamış olacağız.

Hidayet GÜLTEKİN